Jupiler Pro League - AA Gent houdt drie punten thuis in derby tegen Lokeren

AA Gent heeft zondag op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League de Oost-Vlaamse derby tegen Sporting Lokeren met 3-0 (rust: 1-0) gewonnen. Voor de pauze kwamen de Buffalo's tegen de gang van het spel in toch op voorsprong in de eigen Ghelamco Arena. Een schot van de Bosnische international Danijel Milicevic werd door Branislav Ninaj voorbij zijn eigen doelman gewerkt. De beste kansen in de eerste helft waren nochtans voor de bezoekers, die het leer ook een keer tegen de netten kregen. De treffer van Jaja Coelho werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De Gentenaars waren echter niet van plan die gevleide voorsprong nog uit handen te geven en op het uur verdubbelde aanvaller Kalifa Coulibaly de score (2-0). Even later zette Moses Simon met de 3-0 de kers op de taart voor de landskampioen van twee seizoenen geleden.

In de stand klimt Gent met twaalf op achttien naar de tweede plaats, op één punt van de verrassende leider Zulte Waregem. Lokeren is met zes punten pas elfde.

Zondag ontvangt Standard om 20u00 het Racing Genk van trainer Peter Maes. De wedstrijd betekent meteen ook de vuurdoop van nieuwbakken Standard-trainer Aleksandar Jankovic. In de vooravond (18u00) speelt Anderlecht gastheer voor Charleroi, de verrassende leider na speeldag vijf met elf punten.