Brico Cross Geraardsbergen - Michael Vanthourenhout blij met huidige conditie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Even leek Michael Vanthourenhout zondag het numerieke overwicht van zijn team, drie ploeggenoten in een kopgroep van zes, om te zetten in een zege maar de West-Vlaming botste in het slot van de wedstrijd in Geraardsbergen op een veel te sterke Wout van Aert.

"Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik vandaag al zo goed zou zijn. Ik had deze zomer wat gesukkeld met de knie. Ik startte hier in Geraardsbergen dan ook met een zeer groot vraagteken achter mijn conditie. Een tweede plaats had ik dan ook niet verwacht", gaf Michael Vanthourenhout mee. "Ik voelde van bij de start al dat de benen goed waren. Vandaar ook dat ik het enkele keren probeerde maar ik slaagde er niet in de rest af te gooien. In de slotronde ging ik opnieuw mijn kans. Het was hard tegen hard. Ik sloeg een kleine kloof maar voelde dan dat Wout van Aert op komst was. De laatste hectometers waren er dan ook net iets teveel aan voor mij. Ik ben heel blij dat de conditie goed is en hopelijk speelt mijn knieblessure weer niet op."

Klaas Vantornout finishte in Geraardsbergen op de derde plaats. "Vorig jaar heb ik geen enkele keer op het podium gestaan. Nu bij de eerste wedstrijd van het seizoen ben ik al derde. Ik mag dus zeker niet ontevreden zijn", stelde Klaas Vantornout. "Let op, er was hier een zeer sterke bezetting aanwezig. Het is niet simpel crossen tegen al die jonge mannen. Door mijn leeftijd is mijn explosiviteit serieus afgezwakt. Dat is een fiks nadeel. Ik kende hier bovendien een heel slechte start maar ik wist dat er op het einde veel renners een terugval zouden kennen. Gelukkig was dat bij mij niet het geval. Ik reed op ervaring. Ik weet door de jaren heen dat je de eerste crossen niet gek mag doen van bij de start. Ik voelde me de laatste ronde ook nog even sterk als in de eerste omloop. Ik ben tevreden met mijn prestatie en ik pak eindelijk nog eens een podiumplaats."

bron: Belga