Kevin De Bruyne schenkt City de zege in Manchester Derby

Manchester City heeft vandaag op de vierde speeldag in de Premier League de topper op het veld van stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United met 1-2 gewonnen. De eindstand stond al bij de rust op het scorebord op Old Trafford. Kevin De Bruyne kwam op het kwartier na een knappe actie alleen voor David de Gea en liet de United-doelman kansloos met een schuiver binnenkant rechts in de korte hoek (0-1). Ook in de 0-2 had De Bruyne een belangrijk aandeel. De Rode Duivel trapte na 36 minuten op de paal, waarna de Nigeriaanse aanvaller Kelechi Iheanacho de rebound tegen de touwen duwde. ManU kwam nog voor de pauze opnieuw in de wedstrijd: na een misser van kersvers City-doelman Claudio Bravo nam Zlatan Ibrahimovic het cadeau met open armen aan: 1-2. Na de pauze trapte een bedrijvige De Bruyne nog eens op de paal, gescoord werd er niet meer in het Theatre of Dreams. De Bruyne mocht in de negentigste minuut gaan rusten, bij de thuisploeg speelde Marouane Fellaini de hele wedstrijd. De controlerende middenvelder liep na 52 minuten tegen een gele kaart aan.

Met twaalf of twaalf zijn de Citizens van coach Pep Guardiola uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Manchester United leed onder José Mourinho zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. Met negen punten staan de Mancunians voorlopig nog op de derde plaats.