Jupiler Pro League - Kortrijk laat geen spaander heel van Westerlo, KV Mechelen houdt punten thuis tegen STVV

Kortrijk heeft zaterdagavond met 4-1 gewonnen van Westerlo op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League. Idriss Saadi en Hervé Kage scoorden elk twee keer, Kenneth Schuermans zorgde voor de "eerredder". KV Mechelen won onder interimtrainer Tom Caluwé thuis met 2-0 van Sint-Truiden. Nicolas Verdier en Dimitris Kolovos waren de doelpuntenmakers. KV Mechelen reageerde goed op het vertrek van trainer Aleksandar Jankovic naar Standard, want tegen Sint-Truiden kwam het al na elf minuten spelen op voorsprong. Nils Schouterden legde een lange bal mooi in één tijd terug tot bij Nicolas Verdier en de Franse spits jaste de bal prachtig in de rechterbovenhoek. STVV reageerde via Roman Bezus, maar de Oekraïner kreeg zijn stifter niet tussen de palen. Vlak voor de rust ging Stef Peeters achter de bal staan bij een vrije trap en mocht KV Mechelen opgelucht ademhalen dat de bal tegen de paal stierf.

In de tweede helft viel er veel minder te beleven en was het Sint-Truiden dat eigenlijk aanspraak mocht maken op de gelijkmaker. Na miscommunicatie met doelman Anthony Moris, werkte verdediger Edin Cocalic de bal bijna in eigen doel. Uiteindelijk deed Dimitris Kolovos de boeken toe door de 2-0 onder STVV-doelman William Dutoit te schuiven in de 80e minuut en KV Mechelen zo de derde overwinning van het seizoen te bezorgen.

In Kortrijk was de wedstrijd nog niet goed begonnen of de thuisploeg stond al op een 1-0 voorsprong tegen Westerlo. Na amper een minuut spelen bereikte Xavier Mercier zijn Franse landgenoot Idriss Saadi met een knappe pass en die maakte daar dankbaar gebruik van. Westerlo kreeg geen voet aan de grond en na vijftien minuten was het Saadi die zijn tweede van de avond maakte met een afgeweken kopbal. Op slag van rust werd het nog erger voor Westerlo toen Hervé Kage er in de 44e minuut zelfs de 3-0 tegen de netten kreeg.

Na de rust was er niet veel beterschap bij Westerlo, want in de 51e minuut maakte ook Kage zijn tweede doelpunt van de avond na een individuele actie. Kortrijk bleef kans na kans bij elkaar voetballen en de troepen van Bob Peeters mochten van geluk spreken dat de score niet nog hoger opliep. Kenneth Schuermans zorgde in de slotfase toch nog voor een kleine pleister op de wonde in de 87e minuut. De Kempense club wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en blijft met amper één punt de rode lantaarn van de competitie. Kortrijk nestelt zich dankzij de overwinning steviger in de linkerkolom.