Jupiler Pro League - Eupen pakt volle buit tegen KV Oostende

Eupen heeft zaterdag op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met 2-1 gewonnen van KV Oostende. Een knap doelpunt van Eric Ocansey wiste de gelijkamer van Yassine El Ghanassy uit, Mamadou Sylla had de Panda's eerst al op voorsprong gebracht na een knappe solo. In een flauwe eerste helft hielden Eupen en Oostende elkaar in evenwicht. De kustploeg kreeg nog de beste kans via Knowledge Musona, maar Eupen-doelman Hendrik Van Crombrugge liet zich niet verrassen op het schot van de Zimbabwaan.

De tweede helft was amper vijf minuten aan de gang toen Mamadou Sylla in de 50e minuut met de bal aan de haal ging en de Oostendse verdediging geen raad wist met de snelheid van de 22-jarige Spanjaard. Silvio Proto raakte de bal nog aan, maar niet voldoende om de 1-0 achterstand te voorkomen.

KVO bleef niet bij de pakken zitten en in 56e minuut stond Yassine El Ghanassy op de goede plaats om een lage voorzet van Fernando Canesin aan de tweede paal tegen de netten te duwen. In de 65e minuut bracht Eric Ocansey Eupen opnieuw op voorsprong met een verschoeiend schot van net buiten het strafschopgebied. Oostende kreeg nog enkele kansen om tegen te prikken, maar de tussenstand bleef onveranderd.

Dankzij de overwinning telt Eupen nu negen punten en komt het zo voorlopig op de negende plaats in de rangschikking. Oostende blijft steken op tien punten en mist door de nederlaag een voorlopige leidersplaats.

Vrijdag al ging landskampioen Club Brugge voor de derde keer dit seizoen onderuit, Blauw-Zwart verloor met 1-0 op bezoek bij Waasland-Beveren. Club Brugge blijft zo achter met een schamele zeven op achttien punten.

Zondag ontvangt Standard om 20u00 het Racing Genk van trainer Peter Maes. De wedstrijd betekent meteen ook de vuurdoop van nieuwbakken Standard-trainer Aleksandar Jankovic. In de vooravond (18u00) speelt Anderlecht gastheer voor Charleroi, de verrassende leider na speeldag vijf met elf punten.