Zonnig en warm met maxima tot 27 graden

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de namiddag blijft het zonnig en warm met maxima van 22 graden in Hoog-België en tot 27 graden elders. De wind waait zwak tot matig en draait van zuidoost naar oost. 's Avonds en 's nachts blijft het helder en schommelen de minima tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI. Morgen wordt opnieuw een mooie dag met eerst veel zon, in de loop van de namiddag mogelijk enkele wolkenvelden vanaf het westen. De maxima liggen tussen 23 à 24 graden in Hoog-België tot 28 graden in het noorden van het land. Morgenavond en in de nacht van morgen op vrijdag blijft het droog en is het gedeeltelijk tot licht bewolkt. In de loop van de nacht wordt het op vele plaatsen nevelig, lokaal ook mistig.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs wordt het vrijdag zonnig. In het westen en noordwesten van het land verschijnen er later wel veel wolkenvelden. De maxima liggen rond 20 of 21 graden aan zee en in Hoog-België en tussen 23 en 25 graden elders.

Zaterdag is het zonnig. Geleidelijk verschijnt er meer bewolking vanaf het westen en 's avonds valt er buiige regen aan zee. Het wordt warm met maxima tot 27 graden. 's Nachts trekt een storing met buiige regen verder landinwaarts.

Zondag kunnen er eerst nog een paar buien vallen, maar nadien wordt het droog met wolkenvelden en mooie, zonnige perioden. Het wordt wel minder warm dan zaterdag met nog maxima tussen 19 en 23 graden.

Maandag en dinsdag krijgen we opnieuw veel zon met zomerse temperaturen. Woensdag zou er meer bewolking zijn met kans op een buitje. Het kwik komt enkele graden lager uit.

bron: Belga