Kans op regen of onweer op zaterdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

In de namiddag is het zonnig in het oosten. Elders is het meestal zwaarbewolkt met kans op wat gemiezer. De maxima bedragen 21 tot 25 graden. De komende dagen blijft het droog en wordt het zonnig met temperaturen rond of boven 25 graden. Zaterdag vergroot de kans op een regen- of onweersbui, voorspelt het KMI. Deze namiddag is het in het centrum en het westen van het land eerst nog overwegend zwaarbewolkt met hier en daar zelfs een spatje motregen. In de loop van de namiddag verschijnen er wat meer opklaringen. In het oosten wordt het zonnig.

Vanavond is het nog bewolkt in het centrum en het westen maar later klaart het overal uit, aan zee waarschijnlijk na middernacht. Lokaal kan er zich nevel of een mistbank vormen. De temperaturen dalen naar 15 graden aan zee en in het centrum, 12 graden in de Kempen en lokaal 8 graden in Hoog- België.

Morgen krijgen we volop zon en wordt het warm met maxima van 22 graden in Hoog-België tot 27 graden in de kuststreek. Donderdag beïnvloedt een hogedrukgebied over Centraal-Europa gunstig ons weer. Restanten van een storing trekken echter in de namiddag en avond over het land. Het wordt vrij mooi met zonnige perioden en later ook wolkenvelden. Vrijdag wordt het vrij mooi met zonnige perioden en af en toe wolkenvelden.

Zaterdag begint met veel zon maar in de loop van de namiddag en avond neemt de kans toe op buien en onweer. Zondag is het wisselvallig met kans op enkele buien maar vaak ook droog. Opklaringen en wolkenvelden wisselen elkaar af. Het is frisser met maxima tussen 18 en 21 graden. Vanaf maandag wordt het opnieuw beter en wordt het geleidelijk ook weer warmer.

bron: Belga