Gevechten en gijzeling na verschillende aanslagen in Kaboel

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Kaboel vinden vanochtend, een dag nadat de Afghaanse hoofdstad opgeschrikt werd door drie bomaanslagen waarbij minstens 24 mensen omkwamen, nog steeds gevechten plaats tussen militanten en de Afghaanse veiligheidsdiensten. Bij een aanval op de gebouwen van de ngo Care, waarbij ook mensen werden gegijzeld, viel nog eens minstens één dode. De vuurgevechten gingen gisterenavond laat van start na een zelfmoordaanslag in het centrum van de stad, aldus woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken Sedik Sedikki. Minstens drie aanvallers zouden de gebouwen hebben betreden, en daar volgens een bron binnen de veiligheidsdiensten mensen gegijzeld. Er zijn al de hele ochtend geweerschoten en explosies te horen.

Bij de gevechten in de gebouwen van de ngo kwam één burger om het leven en raakten zes anderen gewond. Eenendertig mensen konden gered worden. Volgens de veiligheidsdiensten zouden twee van de drie aanvallers gedood zijn, maar zouden er zich nog gijzelaars en aanvallers in het gebouw bevinden.

De aanval op de ngo, die zich voornamelijk inzet voor opleidingsprogramma's voor meisjes, werd nog niet opgeëist. De twee andere aanslagen van gisteren, die het leven kostten aan minstens 24 mensen, werden opgeëist door de taliban.

Bron: Belga