Vuelta - Robert Gesink wint koninginnenrit

De Nederlander Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo) heeft zaterdag de 14e etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Nairo Quintana (Movistar) blijft leider na afloop van de koninginnenrit. Na 196 kilometer kwam de 30-jarige Gesink als eerste over de meet bovenop de zware Col d'Aubisque (BC). De Nederlander was de sterkste van een kopgroep van drie. De Fransman Kenny Elissonde moest tevreden zijn met de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door de Rus Egor Silin. Jan Bakelants finishte als zevende, Ben Hermans eindigde op de 20e plaats.

Ondanks enkele prikken in het slot geraakte Quintana niet weg van Chris Froome, die in de stand nog steeds op 54 seconden volgt. Johan Esteban Chaves (op 2:01) neemt de derde plaats over van Alejandro Valverde, die een tik kreeg. Simon Yates is vierde op 2:17.

Zondag staat de 15e etappe op het programma, een bergrit over 118,5 kilometer van Sabinanigo naar Sallent de Gallego.