Jong politiek talent gezocht voor derde editie van Vlaams Jeugd Parlement

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met een luchtballonvaart over de Antwerpse Kempen hebben de organisatoren van het Vlaams Jeugd Parlement (VJP) samen met politieke afgevaardigden van de jongerenafdelingen zaterdag het startschot gegeven van de zoektocht naar jong politiek talent dat van 1 tot en met 4 november in de huid van de Vlaamse volksvertegenwoordigers wil kruipen.

Het Vlaams Jeugd Parlement is dit jaar aan zijn derde editie toe. "Iedere Vlaamse jongere tussen 17 en 27 jaar kan deelnemen. Vaak zijn het studenten Politieke en Sociale Wetenschappen of Rechten die zich kandidaat stellen, maar we mikken op zo'n divers mogelijke samenstelling. Iedereen is dus welkom", zegt Christophe Stuyts.

Deelnemers nemen in het Vlaams Parlement plaats op de stoelen van de volksvertegenwoordigers en simuleren er de parlementaire werkzaamheden. Vier ministers met vier verschillende thema's (Binnenlands Bestuur, Onderwijs, Vlaamse Zeehavens en Waterwegen en Inburgering) zullen door het halfrond van VJP'ers en partijen op de rooster worden gelegd. Zo ondervinden de jongeren aan den lijve hoe het parlement precies werkt.

Inschrijven kan nog tot en met 28 september door een motivatiebrief te sturen naar voorzitter@vlaamsjeugdparlement.be. Meer info op www.vlaamsjeugdparlement.be.

bron: Belga