Zeven jaar cel gevorderd voor loverboys die tiener seksueel uitbuitten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het openbaar ministerie heeft zeven jaar cel en 6.000 euro boete gevorderd voor vier loverboys. Zij worden voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vervolgd, omdat ze een meisje van 17 in de prostitutie hadden gedwongen. Het slachtoffer was op 7 oktober aan de Rooseveltplaats in Antwerpen in de auto gestapt bij Redha H. (19), die ze kende vanop school, Elias F. (19) en Marwan A.S. (20). Ze boden haar iets te drinken aan, waarna ze wakker werd op het appartement van Abdelhamid E.Y. (20) aan de Brederodestraat in Antwerpen.

Het meisje vertelde de politie dat Elias F. haar met een stok had geslagen, toen ze om haar gsm vroeg. Ze moest zich van hem uitkleden, zodat hij foto's kon maken die op een erotische website werden gezet.

Diezelfde avond brachten ze haar nog naar een klant in Turnhout. Ze ontving er in totaal acht. Die telden voor een uur met haar 300 euro neer. Het slachtoffer werd naar eigen zeggen ook door Elias F. en Redha H. verkracht en moest drugs gebruiken. Na een week kon ze ontsnappen.

De verdediging voerde aan dat het meisje niet zonder meer geloofd moest worden, gelet op haar wisselende verklaringen. Zo had ze eerst gezegd dat Abdelhamid E.Y. haar had helpen ontsnappen, terwijl ze hem later als de grote leider had aangeduid. Abdelhamid E.Y. en Redha H. ontkenden iedere betrokkenheid.

Elias F. betwistte dat hij haar geslagen en verkracht had, maar gaf wel toe dat hij hand- en spandiensten had geleverd aan Abdelhamid E.Y., die hij als leider aanduidde. Marwan A.S. gaf toe dat hij haar één keer naar een klant had gebracht. Beiden vroegen een voorwaardelijke straf.

bron: Belga