Belgische directie Caterpillar is "ook verrast" en roept op tot sereniteit

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische directie van Caterpillar in Gosselies zegt ook verrast te zijn door de sluiting van de vestiging waartoe de internationale directie beslist heeft. Thierry Hansen, operationeel directeur van de vestiging, roept op tot sereniteit. Hij vraagt "het hoofd opgeheven te houden" en te vermijden "om nog drama aan het drama toe te voegen" door over te gaan tot geweld. Na de vakbonden had ook de Belgische directie vrijdag een gesprek met de Waalse regering in Namen. Operationeel directeur Hansen zei achteraf dat hij "ondersteboven" was door de aankondiging van de sluiting. "Ondanks alles ben ik verrast", zei hij. "We hebben er alles aan gedaan om dit te vermijden. Het bedrijf heeft heel veel vooruitgang gemaakt".

Meer commentaar gaf Hansen niet. Hij verwees naar de wet-Renault, die hem verplicht alle informatie eerst aan de ondernemingsraad over te maken.

De Waalse regering is er zich van bewust dat de Belgische directie weinig uitleg kan geven en hoopt op een onderhoud met een internationale directie. "Hansen is daar nog niet zo lang. Hij is de eerste ontslagen werknemer. Wij willen uitleg over de cijfers", klinkt het in regeringskringen.

In het Waals Parlement wil de PS alvast een commissievergadering bijeenroepen. Mogelijk komt de commissie maandag al bijeen.

bron: Belga