Brussels Design September: zeven niet te missen evenementen

Designliefhebbers hebben september al maanden geleden aangevinkt in hun agenda, want deze maand staat Brussel in het teken van design. Op het programma staan meer dan honderd culturele en commerciële evenementen. Hier zijn zeven tips voor wie door de bomen het bos niet meer ziet.
door
Mare
Leestijd 1 min.

1. Brussels Design Market in Tour & Taxis (12/09 & 13/09)

Al voor de twintigste keer vindt de grootste designmarkt van Europa plaats in Brussel. Zo'n honderd verzamelaars stallen hun meubels en voorwerpen uit de jaren 50, 60, 70 en 80 uit in Tour & Taxis.

2. Arts & Crafts Route op 15 locaties, start in Lakensestraat 86 (01/09 tot 30/09)

De Arts & Crafts Route leidt je langs vijftien ateliers van kunstenaars en ambachtslieden. De eerste halte is de werkplaats van lederwaren Niyona, waar je zelf ook de handen uit de mouwen kan steken.

3. Lezingen in Flagey (16/09 tot 23/09)

De ontwerpers Alfredo Häberli, Mario Bellini, Michael Young, Carlo Massoud (foto) en designduo Job Smeets en Nynke Tynagel werken niet alleen noest in stilte, maar praten ook graag over hun werk en passie.

4. Xavier Lust op Emile de Becolaan 75 in Elsene (16/09 tot 19/09)

Rasechte Brusselaar Xavier Lust stelt zijn werken voor in zijn nieuwe studio. Een gelegenheid om nog een keer zijn werk te (her)ontdekken.

5. Polish Design Island op de Vismarkt (08/09 tot 18/09)

Op de Brusselse Vismarkt krijgt Polen de kans om zijn interieurdesign voor te stellen in een interactieve tentoonstelling. Die kan je op eigen houtje verkennen met een app.

6. Design Shops Parcours, verspreid over de hele stad (01/09 tot 30/09)

Zoals elk jaar zullen de beste designshops hun laatste nieuwigheden en de nieuwe trends tentoon stellen. Via de designers kunnen de bezoekers de stad ervaren op een originele manier.

7. Uptown Design Tour, Bip (15/09 tot 01/10)

Curatrice en initiatiefneemster van de Uptown Design Tour Kunty Moureau stelt onuitgegeven creaties voor van designers verspreid over negentien adressen op de Waterloolaan, de Gulden Vlieslaan, de Grotehertstraat, de Herdersstraat en de Naamsestraat.