Rode Duivels - Thibaut Courtois: "Het moet veel beter"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het moet veel beter", besefte doelman Thibaut Courtois donderdag na de 0-2 nederlaag tegen Spanje. "We misten concentratie, scherpte en bezieling. We waren echt niet top. We holden achter de bal aan en gaven slechte passes. Onze mentaliteit was ook al niet super. We hebben te weinig getoond." "Ik ben tot 'Duivel van de Match' verkozen, maar ik denk dat niemand die titel vandaag verdiende. Er is dus werk aan de winkel. Dinsdag spelen we in Cyprus. Het wordt niet makkelijk, maar er is ook geen reden tot ongerustheid. Vrijdag moeten we weer het trainingsveld op en één ploeg vormen. Dinsdag moet het beter zijn."

"Bij wijlen leken de Spanjaarden ons op debutanten lijken", vond verdediger Thomas Meunier. "Zij hebben automatismen die wij niet hebben. We moeten daaraan werken. Het maakt het verschil tussen deze twee elftallen."

"Het was een heel moeilijke wedstrijd. We begonnen niet slecht, het begin was nog ons beste gedeelte", oordeelde Jan Vertonghen. "Daarna wilden we druk zetten, maar we kwamen er gewoon niet aan. We liepen er gewoon tussen. Spanje is in balbezit het beste team van de wereld. We wilden daar veel fysiek tegenover stellen, maar kwamen gewoon niet in het duel. Dat is iets om naar toe te werken. We willen onze speelstijl veranderen en dan is dit Spanje geen cadeau."

"Ik heb uit deze wedstrijd veel geleerd", stelde de nieuwe bondscoach Roberto Martinez. "Ik heb gezien wat er nog moet gebeuren. Er is nog werk. We speelden tegen een heel getalenteerd team, maar toch ben ik ontgoocheld dat we zo weinig kansen creëerden. We hebben helemaal niet getoond tot wat we in staat zijn en dus begrijp ik de ontgoocheling van de supporters. Dinsdag wacht ons een moeilijke wedstrijd. Tegen dan moet ik een beter evenwicht gevonden hebben en moet er een betere mentaliteit zijn en dan zijn we in de goede richting vertrokken. Niemand wil zo'n nederlaag, maar dit kan ook een startpunt zijn. Met talent alleen word je geen winnende ploeg. We hadden deze informatie nodig en moeten nu hard werken."

.

bron: Belga