Man schrijft hilarische reacties op Instagram

De meeste mensen gebruiken Instagram om jaloersmakende foto's te posten en zoveel mogelijk likes te verzamelen, De New Yorker John Purcell ziet het eerder als een platform om grappige, volledig uit de lucht gegrepen reacties achter te laten. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De komiek houdt zich naar eigen zeggen al drie jaar bezig met zijn opmerkelijke hobby. Al zijn willekeurige reacties bundelt hij op het Tumblr-account Hello Stranger. "Aanvankelijk begon ik met de ludieke posts om verveling tegen te gaan", vertelt Purcell aan de nieuwswebsite Mashable. Soms maakte ik een screenshot die ik naar mijn vrienden stuurde. Zij vonden het zo grappig dat ik besloot om er een blog over te maken."

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om gemene reacties te schrijven of om met mensen te lachen", benadrukt hij. "Ik vind het gewoon grappig om een opmerking te plaatsen die totaal niets met de foto te maken heeft."

De uitspraken van de 32-jarige Amerikaan blijven meestal onopgemerkt. "Een op de vijftien keer zal iemand antwoorden met een 'lol' of 'wtf'. Eén keer heeft een volslagen onbekende mijn Instagrampagina bekeken en een vreemde reactie achtergelaten. Dat was grappig."

Foto Pexels