Belgen zijn verslingerd aan bingewatching

Kijk jij ook veel series? En het liefst een paar afleveringen achter elkaar? Dan ben jij niet de enige. Meer dan de helft van de Belgen zegt minstens een keer per maand te bingewatchen. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeker GfK bij 2.500 Belgen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Bingewatching houdt in dat mensen minstens drie afleveringen van een serie kijken per dag.  Het fenomeen bestaat al langer in Amerika, maar is nu ook overgewaaid naar ons land. Ruim 56% van onze landgenoten bezondigt zich er minstens een keer per maand aan. Bij Generatie Z - jongeren onder de 24 jaar - ligt dat aantal nog een pak hoger. Maar liefst acht op tien geeft toe maandelijks te bingewatchen. De helft doet dat zelfs wekelijks.

Opvallend is dat traditionele tv-diensten als 'tv on demand' of 'uitgesteld kijken' het meest worden gebruikt om te bingewatchen. Ook streaming services of downloaden zijn populair, zeker bij de jongeren.

Verslaving

De reden waarom mensen uren gekluisterd zitten aan het beeldscherm, komt overeen in alle leeftijdscategorieën. De overgrote meerderheid heeft er gewoon tijd voor, geniet ervan of wil up-to-date blijven. Vier op de tien bekent dat ze een beetje verslaafd zijn. Vrouwen (48%) durven dat vaker toe te geven dan mannen (37%).

Foto Netflix