Man verschijnt voor het eerst in beautyreclame voor vrouwen

Mannen die zich schminken is voor veel mensen not done. De Brit Gary Thompson wil dat taboe doorbreken en maakt als eerste man ooit zijn opwachting in make-upreclame voor vrouwen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Toen Thompson vijftien jaar oud was, begon hij te experimenteren met schmink. Maar omdat hij zich schaamde, verbergde de Brit alle beautyspullen. "Ik voelde me vroeger anders dan mijn vrienden, die steeds over voetbal en rugby spraken. Mijn interesse in make-up dreef ons uit elkaar en ik voelde dat ik me anders voordeed dan ik was", zegt de man in de reclame.

"Ik had altijd reinigingsdoekjes bij omdat ik bang was dat mensen me zouden veroordelen. Op een bepaald moment ben ik daarmee gestopt. Het kon me niet meer schelen wat anderen van me dachten."

Ondertussen verstopt Thompson zijn passie niet langer: hij werkt als make-upartiest en deelt beautytips op zijn blog The Plastic Boy. Nu speelt hij zelfs de hoofdrol in een campagne van L'Oréal. Naast de Brit, zijn er nog 22 andere sterren die te zien zijn in de commercial. Die getuigenissen moeten vrouwen én mannen aanmoedigen om make-up te dragen hoe en wanneer ze dat willen.