Druivenkoers - Twee op een rij voor Jérôme Baugnies

door
Belga
Leestijd 2 min.

Onze landgenoot Jérôme Baugnies (Wanty-Groupe Gobert) heeft de 56e editie van de Druivenkoers (1.1) in Overijse gewonnen. Na 196,4 kilometer haalde Baugnies het na een solo in de slotrit van de Nederlander Huub Duijn (Roompot) en zijn Italiaanse ploegmakker bij Wanty-Groupe Gobert, Marco Marcato. Baugnies volgt tevens zichzelf op als eindlaureaat van de Druivenkoers.

Na goed 22 kilometer koers muisden vijf renners er vanonder. Dat waren de Brit Erick Roswell, de Nederlanders Piotr Havik, Jarno Gmelich met Jordy van Loon en de Duitser Thomas Koep. De leiders boekten een maximale voorsprong van 3:05 op de grote groep. Nog voor het ingaan van de acht plaatselijke ronden, van elk 13 kilometer met daarin telkens de beklimming van de Schavei, spatte de kopgroep uit elkaar. Enkel Piotr Havik, Jarno Gmelich en Erick Roswell bleven geloven in hun vlucht. De Luxemburger Alex Kirsch met de Noor Bjorn Thore Hoem vervoegde de drie leiders en zo kregen we op zeven ronden van het einde opnieuw een kopgroep met vijf renners. Het peloton volgde op twee minuten. Erick Roswell en Born Thore Hoem sneden de laatste vier ronden aan met een geringe voorsprong op het peloton.

Wat verderop vormde zich een nieuwe, omvangrijke kopgroep. Bij het ingaan van de allerlaatste ronde ontbond Jérôme Baugnies zijn duivels. Achter hem kwam de tegenreactie niet onmiddellijk op gang en dat speelde in het voordeel van de Wanty-Groupe Gobertrenner. Hij haalde het dan ook afgescheiden. Voor Baugnies werd het na een rit in de Ronde van de Rhône-Alpes Isère en de Internationale Wielertrofee in Oetingen zijn derde zege van het seizoen.

bron: Belga