Belgen in het buitenland - Porto houdt Roma en Nainggolan uit Champions League

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dinsdagavond hebben met FC Porto, Celtic, Monaco, Ludogorets en Legia Warschau vijf ploegen zich verzekerd van een plaats in de groepsfase van de Champions League.

Roma, dat in Porto 1-1 gelijk had gespeeld, ging dinsdag in de terugwedstrijd van de play-offronde in eigen huis met 0-3 pijnlijk onderuit. Thomas Vermaelen, bij Roma, en Laurent Depoitre, bij Porto, zaten niet in de selectie. Depoitre is in de Europese voorrondes immers niet speelgerechtigd bij Porto. Een bedrijvige Nainggolan was de beste man bij de thuisploeg maar kon een afstraffing niet vermijden. De Romeinen moesten na 51 minuten met 9 verder na rode kaarten voor Daniele De Rossi (40.) en Emerson Palmieri (51.).

Ondanks een gelijkspel (1-1) in eigen huis tegen het Ierse Dundalk FC, heeft het Legia Warschau van Besnik Hasi en Vadis Odjidja zich kunnen plaatsen voor de poulefase van de Champions League. Legia had genoeg aan de 0-2 zege van vorige week in Ierland.

Celtic ging op verplaatsing bij Hapoel Beer-Sheva met 2-0 onderuit maar plaatste zich dankzij de 5-2 zege uit de heenwedstrijd in Glasgow. Ook Ludogorets (2-2 tegen Plzen) en AS Monaco (1-0 winst tegen Villarreal) zagen zich verzekerd van hun ticket voor het kampioenenbal.

bron: Belga