Belgen in het buitenland - Origi (Liverpool) en Batshuayi (Chelsea) aan het kanon in League Cup

Rode Duivels Divock Origi en Simon Mignolet hebben zich dinsdag met Liverpool dankzij een 0-5 overwinning op het veld van tweedeklasser Burton Albion geplaatst voor de derde ronde van de Engelse League Cup. Origi mocht van coach Jürgen Klopp voor de eerste keer dit seizoen in de basis starten in een wedstrijd met inzet en bedankte na een kwartier al voor het vertrouwen door de 0-1 te scoren. Mignolet hield dan weer voor de eerste keer zijn netten schoon.

Bij Chelsea kreeg Michy Batshuayi zijn eerste basisplaats en de van Olympique Marseille overgekomen Rode Duivel vierde dat met twee doelpunten, voldoende om Chelsea met 3-2 voorbij derdeklasser Bristol Rovers te loodsen. Eden Hazard mocht na 75 minuten invallen, doelman Thibaut Courtois kreeg rust.

Christian Benteke debuteerde bij Crystal Palace in de wedstrijd tegen vierdeklasser Blackpool. De Londenaars haalden het in eigen huis met 2-0, Benteke scoorde niet voor zijn nieuwe club en werd bij de rust vervangen.

Romelu Lukaku had met Everton geen enkele moeite met vierdeklasser Yeovil Town. In Goodison Park werd het 4-0. Lukaku speelde de hele wedstrijd maar kwam niet tot scoren, Kevin Mirallas bleef op de bank.

Bij Watford mocht ex-Genkenaar Christian Kabasele voor de eerste keer starten, maar ook hij kon de uitschakeling niet vermijden. Na verlengingen gingen ze er met 1-2 uit tegen derdeklasser Gillingham.