Deze atleten scoorden het best in bed op de Spelen

De Olympische Spelen van Rio zitten erop, de medailles zijn geteld en de Belgen mogen alvast tevreden terugblikken. Maar datingapp Tinder heeft ook  een overzicht gemaakt van de extrasportieve prestaties in het olympische dorp. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Tinder heeft immers alle matches gecompileerd om vervolgens te kijken welke sporttakken het best scoorden. Om tot die conclusie te komen, hebben de mensen achter de datingapp gekeken naar de beschrijvingen van de gebruikers. Als er vermeld wordt dat ze een professionele zwemmer, tennisser, atleet ... zijn, werd dat opgenomen in deze analyse. Natuurlijk geen sluitende methode, maar het geeft nog steeds een leuk beeld van welke atleten het meest in de smaken vallen.

Uit de analyse blijkt dat mannelijke tennissers het meeste bekijk hadden, terwijl bij de dames tafeltennissters meer aanbidders hadden als de rest. Wie weet hoe je een balletje slaat, heeft dus duidelijk een streepje voor op de rest. Vrouwen met veel balgevoel blijken sowieso populair, want ook hockey en rugby maken ook hun opwachting in de top zes.

Ten slotte is er maar één sport die goed in de markt ligt bij beide geslachten: gewichtheffen. Uitstekende techniek bij trekken en stoten blijkt dus ook niet onbelangrijk.

De top zes bij vrouwelijke atleten

1. Tafeltennis

2. Hockey

3. Roeien

4. Gewichtheffen

5. Rugby

6. Zwemmen

De top zes bij mannelijke atleten

1. Tennis

2. Gewichtheffen

3. Gymnastiek

4. Schieten

5. Judo

6. Boksen

Foto AFP / L. Acosta