Zoon van "El Chapo" vrijgelaten na ontvoering

door
Belga
Leestijd 1 min.

De zoon van de beruchte drugsbaron Joaquin "El Chapo" Guzman is vrijdagavond opnieuw vrijgelaten nadat hij maandag ontvoerd werd in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Dat heeft zijn familie aangekondigd. Ook vijf andere mannen die samen met Jesus Guzman werden ontvoerd in een restaurant in het populaire vakantieoord zijn weer vrij, aldus een familielid van de leider van het Sinaloa-kartel. "We hebben lang onderhandeld, en nu zijn ze vrij en in een goede gezondheid", klinkt het nog. De Mexicaanse gerechtelijke autoriteiten wilden het nieuws (nog) niet bevestigen, en verklaarden dat "het onderzoek voortgezet wordt".

De 29-jarige Jesus Guzman, een zoon uit het eerste huwelijk van de drugsbaron, werd ontvoerd door gewapende mannen van het kartel Jalisco Nueva Generación, de grootste rivaal van Guzmans Sinaloa, die zijn invloed sterk heeft uitgebreid en tot de machtigste bendes van het land behoort.

De ontvoering voedde de angst voor een mogelijke bendeoorlog tussen de twee criminele groepen. De Mexicaanse autoriteiten stuurden extra veiligheidskrachten naar verschillende staten in de regio van Jalisco om het hoofd te kunnen bieden aan een mogelijke golf van geweld.

Bron: Belga