Ronde van de Toekomst - Grondahl triomfeert

door
Belga
Leestijd 2 min.

Amund Grondahl heeft de tweede rit in de Ronde van de Toekomst op zak gestoken. De Noorse belofte toonde zich de sterkste van een groep vluchters. Grondahl haalde het voor de Brit Jonathan Dibben en de Duitser Nico Denz. Het peloton finishte op 2:48 waar met Kristoffer Halvorsen opnieuw een Noor de sprint won. Grondahl neemt de leiderstrui over van de Italiaan Vincenzo Albanese. Net zoals in de openingsrit was het meteen koers van bij de start in Montrond-les-Bains, al duurde het wel een tijdje vooraleer een kopgroep er in slaagde om echt te ontsnappen. Dat gebeurde op de Côte de Charnay, na zowat 50 km, waar Grondahl, zaterdag ook al mee in de vroege vlucht en uiteindelijk tweede na winnaar Albanese, in de aanval trok. Ook na de top trapte hij stevig door en leek hij op weg voor een eenzame tocht richting finish.

Jonathan Dibben en Nico Denz beslisten evenwel om niet in het peloton te blijven zitten en maakten nog de sprong naar voren. Het trio reed een mooie bonus bij elkaar van ruim vijf minuten en net zoals zaterdag bleef de organisatie in het peloton lange tijd uit. Te laat kwamen ze in actie en het trio zou onder elkaar strijden voor de dagwinst. In een sprint op een hellend vlak in Trévoux haalde Grondahl het met gemak en kroont hij zich ook tot leider. Hij telt nu 1:01 voorsprong op Denz en 2:07 op Dibben. Nathan Van Hooydonck staat zesde op 2:48.

Voor de 22-jarige Grondahl was het zijn zesde zege van het seizoen. Eerder dit jaar werd hij Noors kampioen bij de beloften, pakte hij een rit en het eindklassement in de Tour de Gironde (Fra/2.2) en won hij de tijdrit en het eindklassement in de ZLM-Roompot Tour in de Nations Cup. Hij is specialist in het klassieke werk en werd ook vierde in de Ronde van Vlaanderen voor beloften.

bron: Belga