Proximus League - Cercle Brugge pakt eerste zege, Lommel alleen leider

Cercle Brugge heeft zondag op de derde speeldag van de Proximus League zijn eerste zege van het seizoen gepakt. De Vereniging won met 4-1 van Tubeke en staat nu gedeeld vierde in het klassement. Union en Lierse deelden de punten in een 2-2 gelijkspel en staan samen tweede. Lommel pakte vrijdag de leiding met een 0-1 zege op het veld van Antwerp. Tomislav Kis, door de Bruggelingen gehuurd van Kortrijk, bracht Cercle Brugge na 37 minuten op voorsprong tegen Tubeke, maar zag Lefaix vijf minuten later de bordjes opnieuw gelijk hangen. Nog eens twee minuten later bracht Yagan van op de stip Cercle opnieuw op voorsprong. In het slot van de partij diepten Yagan en Kis op de tegenaanval de voorsprong van de Bruggelingen nog uit tot 4-1.

Union en Lierse kwamen in het Koning Boudewijnstadion, waar Union zijn thuiswedstrijden dit seizoen speelt omdat het eigen Joseph Mariënstadion verbouwd wordt, niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ayub Masika bracht de Lierenaars na een kwartier op voorsprong, maar zag Union nadien de leiding nemen dankzij goals van Rajsel (24.) en Aguemon (62.). Benson bezorgde Lierse een kwartier voor tijd alsnog een punt.

Lommel United veroverde vrijdag al de leiding in de Proximus League door een 0-1 zege op het veld van Antwerp. Kapitein Wouter Scheelen zorgde van op de stip voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zaterdag speelden Roeselare en OH Leuven 2-2 gelijk op Schiervelde. De Leuvenaars kwamen dankzij Sula en Kindermans twee keer op voorsprong, maar door doelpunten van Lecomte en Kis konden de West-Vlamingen toch één punt thuishouden.