OS 2016 - Gemiste start en kettingproblemen kosten Jens Schuermans top 15

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ruim zes minuten na winnaar Nino Schurter bolde Jens Schuermans zondag als achttiende over de finishlijn in de olympische mountainbikewedstrijd. De 23-jarige Limburger zag op het modderige en natte circuit in Rio de Janeiro zijn start compleet de mist ingaan. Hij vertrok net als Ruben Scheire, die fraai elfde zou worden, vanaf de vijfde en voorlaatste startrij en verspeelde in het gedrang heel wat kostbare tijd. Na een knappe inhaalrace kwam Schuermans toch nog dicht bij de beoogde top zestien.

"Ik rijd vandaag een supergoede wedstrijd, ik ben heel trots, maar het is zo jammer dat ik net hier vandaag mijn start helemaal mis", legde de eerstejaarsprof na de race uit. "Normaal ben ik een hele goeie starter maar nu kwam ik pas als veertigste door na de eerste ronde. Dat is echt veel verder in het pak dan ik gewoon ben. Gelukkig heb ik mijn koers daarna goed kunnen indelen waardoor ik stelselmatig kon opschuiven."

In de laatste ronde kende Schuermans materiaalpech, waardoor zijn opmars werd gestuit. "Ik had uitzicht op plaats 15 maar bovenop de laatste helling sprong mijn ketting eraf. "Klote" dat zoiets hier gebeurt. Ik moest daarop naar de materiaalpost lopen en verloor zo toch een minuut. Uiteindelijk verloor ik niet heel veel plaatsen maar vijftiende zou nog mooier geweest zijn."

bron: Belga