Wapenconcern Kalasjnikov opent souvenirwinkel op luchthaven van Moskou

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op weg naar het vliegtuig nog snel een nagemaakt oorlogsgeweer kopen? In Moskou geen probleem. De Russische wapenfabrikant Kalasjnikov heeft op de grootste luchthaven van de hoofdstad, Sjeremetjevo, zijn eerste souvenirwinkel geopend. "Kalasjnikov is een van de bekendste wapenmerken, die bij de mensen opkomt als ze aan Rusland denken", zei marketingmanager Vladimir Dmitrijev. Nu kan iedereen een Kalasjnikov-souvenir uit Rusland mee naar huis nemen.

De fabrikant van het wereldwijd verspreide oorlogsgeweer AK-47 wil zich op 58 vierkante meter een modern imago aanmeten. De bewust eenvoudig en helder gehouden opmaak van de winkel doet denken aan het design van winkels van populaire Westerse computer- en elektronicafabrikanten. Naast krijgshaftige, maar ongevaarlijke, namaak van echte wapens biedt Kalasjnikov de reizigers ook trendy ontworpen camouflagepakken en accessoires zoals uurwerken en tassen.

Met de luchthavenshop en een tegelijkertijd geopende internethandel probeert Kalasjnikov een breder publiek te bereiken. Het overwegend door de staat gecontroleerde concern heeft onlangs over heel Rusland nieuwe winkels geopend.

bron: Belga