Rally van Duitsland - Ogier leider na twee dagen, Neuville vierde

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Franse WK-leider en regerend wereldkampioen Sébastien Ogier (VW Polo-R) heeft zaterdag na twee van de drie dagen in de Rally van Duitsland, de negende manche van het WRC-kampioenschap, de leiding genomen. Onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai i20) bezet de vierde plaats. Ogier heeft voorlopig een voorsprong van 33 seconden op zijn Noorse teammakker Andreas Mikkelsen en 37 seconden op de Spanjaard Dani Sordo (Hyundai i20) en onze landgenoot Thierry Neuville (ook Hyundai i20). Ogier wacht al sinds februari op een nieuwe zege in het WRC-circuit.

De tweede dag van de Rally van Duitsland, gehouden in de buurt van Trier, werd getekend door de zware crash van de Citroën van de Fransen Stéphane Lefebvre en Gabin Moreau, in de tiende rit. Het duo liep verschillende breuken en interne verwondingen op. Copiloot Moreau werd ondertussen al aan de linkerenkel geopereerd, maar de rijders verkeren niet in levensgevaar.

Zondag worden er nog vier proeven afgewerkt. In 2014 won Thierry Neuville de Rally van Duitsland, goed voor zijn eerste overwinning in het WRC. Vorig jaar werd hij vijfde.

bron: Belga