OS 2016 - Belgian Tornados mogen dromen van een medaille in Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische aflossingsploeg in de 4x400 meter plaatste zich vrijdag met de derde tijd voor de finale, die zaterdagavond gelopen wordt. Julien Watrin, Jonathan, Dylan en Kevin Borlée (in die volgorde) liepen bovendien een Belgisch record (2:59.25) en mogen dus met vertrouwen starten in de finale, waarin ze baan 4 toegewezen kregen, tussen de topfavorieten Jamaica en de Verenigde Staten. Een zevende medaille voor België op deze Spelen behoort dus nog tot de mogelijkheden.

"Morgen wordt het een totaal andere race", vertelde startloper Julien Watrin vrijdag na de kwalificatie. "Vandaag was het een tactische race, morgen zal het een pak sneller gaan. De start wordt heel belangrijk."

Ook Jonathan Borlée beseft dat de Belgian Tornados alles uit de kast zullen moeten halen om mee te strijden voor de medailles. "Het blijft een olympische finale. Alles moet perfect zijn als we een medaille willen pakken. Vandaag liep het wel gesmeerd. Dat is alvast goed voor de moraal."

Dylan Borlée ziet dan weer mogelijkheden na de diskwalificaties van de Britten en Trinidad en Tobago. "Dat opent perspectieven, maar er zijn nog heel wat andere sterke landen. We zullen tot het uiterste moeten gaan in de finale."

bron: Belga