Belgen in het buitenland - Nainggolan en Vermaelen openen Serie A met ruime zege

AS Roma heeft zaterdag in de seizoensopener van de Serie A makkelijk met 4-0 afstand genomen van Udinese. Bij de thuisploeg stonden Rode Duivels Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen de hele wedstrijd tussen de lijnen. Nainggolan gaf de assist bij de derde Romeinse goal. Na een doelpuntenloze eerste helft was het invaller Diepo Perotti die de partij iets voorbij het uur openbrak. Met twee benutte strafschoppen binnen de tien minuten zette hij Roma op een veilige dubbele voorsprong. Acht minuten voor tijd gleed Nainggolan de bal mooi voor doel en bood hij Dzeko de 3-0 op een presenteerblaadje aan. Mohammed Salah legde de eindscore uiteindelijk nog vast op 4-0.

Guillaume Gillet heeft op de tweede speeldag van de Franse Ligue 1 een 0-1 nederlaag geleden tegen Monaco. Gillet stond negentig minuten tussen de lijnen, maar kon niet voorkomen dat Gabriel Boschilia (ex-Standard) na 25 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Nantes telt na twee speeldagen drie punten, Monaco vier.