OS 2016 - "Ik was er zo dicht bij"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Taekwondoka Raheleh Asemani strandde donderdagavond op een zucht van een olympische medaille. In de kamp om brons in de klasse tot 57 kg verloor ze in de verlenging van de Egyptische Hedaya Wahba. "Jammer, niets aan te doen. Ik verlies met een gouden punt. Ik was er zo dicht bij, maar nu mis ik de medaille", reageerde de tot de Belgische genaturaliseerde Iraanse na haar verloren kamp.

Asemani en Wahba hielden elkaar na drie keer 2 minuten perfect in evenwicht. Omdat er niet gescoord werd, moest een "golden point" de beslissing brengen. Na 27 seconden maakte de Egyptische het punt dat haar de medaille bezorgde.

Asemani legt uit dat ze zelf probeerde te scoren, maar gecounterd werd door haar concurrente. "Ik nam een risico want ik wilde een punt pakken. Maar ik ging in de fout."

De twee taekwondoka's stonden voor de derde keer tegenover elkaar. Asemani had het laatste duel gewonnen. "We kennen elkaar goed", stelde de 27-jarige Asemani.

De taekwondoka was naar Rio gekomen met een duidelijk doel: haar nieuwe vaderland olympisch eremetaal bezorgen. "Ik wilde alleen maar een medaille", herhaalde Asemani nog een keer, waarna ze teleurgesteld wegstapte.

bron: Belga