OS 2016 - Amerikaanse basketballers probleemloos naar kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten hebben zich woensdag in Rio de Janeiro soeverein voor de kwartfinales van het olympisch basketbaltoernooi geplaatst. Argentinië werd met 105-78 ingeblikt door het Amerikaanse Dream Team. in de halve finales nemen de NBA-sterren het op tegen Europees kampioen Spanje, dat Frankrijk met 92-67 uitschakelde. Kevin Durant was met 27 punten, 7 rebounds en 6 assists bijzonder productief voor de USA. Paul George droeg met 17 punten zijn steentje bij en stond ook ijzersterk in de defensie. Voor de Argentijnen Manu Ginobili, Carlos Delfino, Andres Nocioni en Luis Scola betekende de nederlaag wellicht een afscheid van het internationale toneel. Zij vormden de gouden generatie die in 2004 de Verenigde Staten versloegen in de halve finales en vervolgens goud pakten op de Spelen in Athene.

Het duel tussen de Verenigde Staten en Spanje is een heruitgave van de olympische finales van 2008 en 2012. De VS trok daarin telkens aan het langste eind (118-107 en 107-100). Vier jaar geleden werden de Amerikaanse basketballers voor de veertiende keer olympisch kampioen. Sinds het basketbal in 1936 op het olympisch programma kwam, grepen ze slechts vier keer naast de titel.

Eerder op de dag plaatste Australië zich met een 90-64 zege tegen Litouwen. De laatste halvefinalist komt uit het Balkanduel tussen Kroatië en Servië.

.

bron: Belga