Dronken Brit maakt amok in Leuven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Een dronken Brit heeft woensdagnacht voor heel wat hinder gezorgd in Leuven. De 27-jarige man sloeg eerst in het stadscentrum een man neer en beschadigde later verschillende wagens op de Naamsesteenweg. Dat meldt de Leuvense lokale politie, die de Brit oppakte en zijn roes liet uitslapen in de cel. Het eerste incident met de Brit vond op de Oude Markt plaats. Daar sloeg de man om een onduidelijke reden een andere man in het aangezicht, om er vervolgens vandoor te gaan voor de politie hem kon oppakken. Kort na 2 uur werden buurtbewoners van de Naamsesteenweg echter gewekt door lawaai van een luid roepende man die met een voorwerp op wagens aan het slaan was. De man liep in bloot bovenlijf en was volgens de melders duidelijk onder invloed. Eén getuige meldde dat de man een fiets tegen een geparkeerde auto gooide.

Bij een andere wagen gebruikte de Brit een plastieken omhulsel van een distributiekastje dat hij had beschadigd om op het voertuig te slaan. Een taxi die voorbij kwam, kon maar net een aanrijding met de man voorkomen. De dronken Brit sloeg naar de voorbijrijdende taxi en beschadigde daarbij de zijspiegel.

De politie kwam ter plaatse en kon de man inrekenen. Toen bleek het om de Brit te gaan die zich eerder al agressief had getoond op de Oude Markt. Bij zijn arrestatie stonk de man naar alcohol en sloeg hij wartaal uit. Hij verzette zich nog tegen zijn arrestatie, maar werd uiteindelijk geboeid afgevoerd en in de cel gestopt om zijn roes uit te slapen.

bron: Belga