Maxime Monfort gaat vol voor plaats in top 10 Vuelta

door
Belga
Leestijd 2 min.

In zijn zesde Vuelta gaat Maxime Monfort opnieuw voluit voor een goed klassement. De 33-jarige Monfort behaalde in 2011 een zesde plaats in de eindstand en ziet opnieuw perspectieven. "Samen met Bart De Clercq willen we Lotto-Soudal een toptiennotering bezorgen. Dat zit er zeker in", zo verklaart hij voor het afreizen naar Spanje. "Ik start deze Vuelta met het doel om me in de top tien te positioneren", opent Monfort. "Dat is ook het doel van Bart De Clercq. We beginnen dus op gelijke hoogte. Na een week kunnen we eventueel het geweer van schouder veranderen en is het mogelijk dat ik me voor Bart ga inzetten, of andersom. We zijn vrienden, dus ik verwacht geen problemen daaromtrent. Maar dat zal allemaal afhangen van de koerssituatie op dat moment."

Zoals steeds ligt het parcours van de Vuelta rijk bezaaid met korte, steile hellingen. Niet echt spek voor de bek van Monfort? "Het klopt inderdaad dat dat zowel mij als Bart eigenlijk niet ligt. Maar in 2011, toen ik zesde werd, was het parcours vrij gelijklopend. En toen is het me wel gelukt. Als de goede vorm er is, kan ik dit parcours zeker ook aan."

"Voor de eindzege is mijn favoriet dan ook Nairo Quintana. Hij kan die korte, pittige hellingen het best aan. De concurrentie is met onder meer Froome en Contador niet van de poes. Maar van Froome verwacht ik niet zoveel. Na een slopende Tour en een tegenvallend avontuur in Rio denk ik dat hij vermoeid is. Verrassingen in de strijd om de eindzege lijken mij uitgesloten. Je komt na drie weken toch steeds dezelfde renners tegen."

bron: Belga