Kim Jong-un wil dat Noord-Koreanen meer honden eten

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wil dat zijn onderdanen op een speciaal dieet gaan. Volgens de dictator zijn honden een superfood en zouden ze medicinale krachten bevatten.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Vergeet granola, quinoa en chia zaad. De superfoods krijgen concurrentie uit onverwachte en viervoetige hoek. Volgens de Noord-Koreaanse staatsomroep is het namelijk een goed idee om hond zo veel mogelijk op tafel te laten verschijnen.

Volgens het officiële Noord-Koreaanse Youtubekanaal DPRK Today is hondenvlees goed voor je uithouding en bovendien zou het martelen van de hond voor de slachting de smaak van het dier ten goede komen. De aanbevolen manier om het leven van het ingrediënt te beëindigen is blijkbaar het dier doodslagen, de huid verwijderen en daarna het vlees dichtschroeien. Indien het goed gebeurd, bevat de klaargemaakte hond volgens het regime meer vitaminen dan kip, kalfsvlees, varkensvlees of eend.

De nationale Noord-Koreaanse radio kwam ook nog met een handige kooktip. Hond maak je best klaar als onderdeel van een stoofpot. Op die manier zouden de geneeskundige krachten van het dier behouden blijven. Het feit dat het land al jaren kampt met hongersnood en slechte oogsten, speelde natuurlijk geen enkele rol bij de verspreiding van de aanbeveling.

Foto AFP /KCNA via KNS