Weerbericht - Nog enkele mooie zomerdagen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Dinsdag zijn er hoge sluierwolken waar de zon makkelijk doorheen schijnt. In de namiddag kunnen er plaatselijk wat stapelwolken opduiken, maar ook dan blijft het nog zonnig. De maxima liggen rond 20 graden in de Hoge Venen, rond 22 graden aan zee en tussen 24 en 26 graden in de andere streken. De wind waait zwak of matig uit noordoostelijke richtingen. Aan zee waait het na de middag af en toe vrij krachtig, zo meldt het KMI. Dinsdagavond en -nacht is het licht bewolkt met hoge wolken. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind wordt meestal zwak en ruimt van het noordoosten naar oostnoordoosten.

Woensdag wordt ons weer nog bepaald door stabiele en zachte continentale lucht. Het wordt zonnig met in de loop van de dag enkele stapelwolken, vooral in het zuidoosten van het land. De maxima liggen tussen 21 en 24 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 25 graden in Laag-België. De wind waait zwak of matig uit oostelijke richtingen.

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens met in de namiddag plaatselijk kans op buien en onweer. Vrijdagochtend zou het overwegend droog zijn. Vervolgens neemt de kans op een buitje toe en later op de dag bereikt een regenzone ons land vanaf het westen. Tijdens het weekend stuurt een Britse depressie gestoorde en onstabiele lucht naar onze regio. Het wordt vrij winderig met veel wolken en buien.

In het begin van volgende week wordt het waarschijnlijk droger. Van donderdag tot zaterdag liggen de maxima tussen 19 en 24 graden. Vanaf zondag wordt het frisser. In het centrum blijft het kwik steken op 21 graden.

bron: Belga