Verdachte opgepakt na moord op imam in New York

door
Belga
Leestijd 2 min.

De politie van New York heeft een verdachte opgepakt die achter de moord zou zitten op een iman en zijn assistent in New York Citu. Dat meldt de NYPD maandag. De verdachte is een 36-jarige Latino uit Brooklyn. Imam Maulama Akonjee en zijn assistent Thara Uddin werden zaterdag van dichtbij in het hoofd geschoten in een drukke straat in Queens, in de buurt van een moskee. Ze overleden later in het ziekenhuis.

De politie heeft de verdachte kunnen opsporen omdat het voertuig waarmee hij vluchtte kort na de schietpartij betrokken was in een ongeval met vluchtmisdrijf, op ongeveer 5 kilometer van waar de schietpartij plaatsvond, aldus NYPD-politiecommissaris William Bratton. De agenten vonden het voertuig later terug in de buurt van het ongeval en arresteerden de verdachte wanneer hij 's avonds terugkeerde naar de wagen. Tijdens de arrestatie probeerde de man met zijn wagen tegen een politiewagen, maar hij kon uiteindelijk opgepakt worden.

Het motief van de vermoedelijke dader is nog niet bekend. Volgens de politie zou het kunnen gaan om een haatmisdrijf.

Maandag vond in New York een herdenkingsplechtigheid plaats voor de twee slachtoffers. Burgemeester Bill de Blasio drukte zijn medeleven uit en verzekerde de nabestaanden dat het recht zal geschieden.

"We gaan niet luisteren naar de stemmen die ons proberen te verdelen, en we gaan hen niet toelaten om daden uit haat te blijven aanmoedigen", aldus de Blasio. "We zullen elke keer tegen hen opstaan. We zullen ervoor zorgen dat de persoon die dit deed voor het gerecht zal komen, dat kan ik jullie garanderen."

bron: Belga