Jonathan Borlée strandt in reeksen 200m

door
Belga
Leestijd 1 min.

Jonathan Borlée heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 200 meter bij de mannen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Borlée moest in de lastige reeks 9 aan de bak en finishte er met een chrono van 20.64 op de vijfde plaats, goed voor de 48e tijd in totaal. De zege in de reeks was voor de Jamaicaanse titelverdediger en wereldrecordhouder Usain Bolt (20.28). Enkel de top twee van elke reeks en de beste vier verliezende tijden stootten door naar de halve finales, die woensdag op het programma staan.

Daarin zullen alle toppers present tekenen. De Canadees André De Grasse zette in 20.09 de snelste tijd neer in de reeksen, vicewereldkampioen Justin Gatlin won dan weer zijn reeks in 20.42. De Amerikaan LaShawn Merritt (20.15) was in zijn reeks sneller dan de Fransman Christophe Lemaître (20.28). De Jamaicaan Yohan Blake stoot in 20.13 door naar de halve finales.

Voor Borlée was de 200 meter een voorbereiding op de aflossing. De reeksen van de 4x400m worden vrijdag gelopen. In de 400 meter werd hij vrijdag net als zijn tweelingbroer Kevin uitgeschakeld in de reeksen.

bron: Belga