Dief steelt op geniale manier liters bier

Een Amerikaanse man heeft zich op een sluikse manier meester gemaakt van palletten vol bier en frisdrank. Hij verkleedde zich als een koerier en wandelde de winkels rustig buiten met zijn vangst.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De illustere Vlaamse zanger Kamiel Spiessens verblijdde Vlaanderen een aantal jaren geleden met de optimistisch boodschap 'het is niet moeilijk, het is makkelijk'. Die levenswijsheid werd ook gehanteerd door een geniepige dief, die een paar dagen geleden vier winkels overviel, zonder dat iemand het doorhad.

De crimineel heet Darrius Williams en had niet meer nodig dan een simpele verandering van outfit om de beveiliging van de supermarkten te omzeilen. De 22-jarige inwoner van de staat Alabama had zijn normale kleren ingewisseld voor het uniform van een koerier en wandelde met een lege pallet de grootwarenhuizen binnen. Hij stapelde heel wat kratten bier en frisdrank op elkaar en stapte doodleuk weer buiten.

Williams had er niet bij nagedacht dat het uniform zijn gezicht niet bedekte en hij dus makkelijk herkenbaar was op de camerabeelden. Ondertussen is de politie van Alabama naar hem op zoek en zal hij zich in de rechtbank mogen verantwoorden voor vier gevallen van diefstal.