OS 2016 - Michael Bultheel haalt ondanks blessure halve finales 400m horden

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ondanks een hamstringblessure heeft Michael Bultheel zich maandag op de Olympische Spelen in Rio toch weten te plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. Daarmee herhaalt de 30-jarige atleet zijn prestatie van Londen 2012.

In zijn reeks had Bultheel slechts de op zes na beste tijd van het seizoen gelopen. Evident was het dus niet om bij de eerste drie te eindigen. Maar een halve finale was ook mogelijk indien hij één van de zes andere beste tijden zou noteren en dat is precies wat gebeurde. Bultheel eindigde op de vijfde plaats in 49.37 seconden. Meteen zijn beste chrono van het seizoen én de vijfde beste tijd van de atleten buiten de top drie van hun reeks.

Na Nafi Thiam is Bultheel pas de tweede Belg die in het olympisch stadion van Rio een beste seizoensprestatie noteert. "Ik had er niet helemaal vertrouwen in omdat ik drie, vier weken geleden een blessure aan de rechterhamstring heb opgelopen. De kine heeft mij juist op tijd klaargestoomd. Ik had nog wat pijn tijdens de opwarming, maar niet tijdens de race. Gelukkig is alles goed verlopen. Ik ben supertevreden dat ik de halve finale van een groot kampioenschap heb gehaald", aldus Bultheel.

Niettemin heeft de Belgische hordeloper weinig hoop dat hij dinsdagavond (vanaf 21u35) in de halve finale zijn persoonlijk record kan aanvallen (49.04). "De bochten zijn hier scherper dan in Brussel en aangezien ik in baan 1 of 2 zal lopen, wordt het moeilijk om de eerste horde technisch aan te snijden. We zien wel, maar het wordt moeilijk."

bron: Belga