OS 2016 - "Bijzonder om in mijn geboortestad te kunnen spelen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts is het olympisch golftoernooi inmiddels afgelopen. Chloé Leurquin begint woensdag pas aan haar eerste holes op de Olympic Golf Course in Rio de Janeiro. Leurquin heeft een unieke band met de Braziliaanse stad waar deze Zomerspelen plaatsvinden. Ze werd er 26 jaar geleden immers geboren.

"Mijn vader heeft hier vijf jaar gewerkt", legt ze maandag uit. "De Olympische Spelen zijn sowieso bijzonder en dat we nu in Rio zijn, maakt het nog specialer. Bovendien heb ik hier vorige week mijn verjaardag gevierd. Dit zal ik niet vlug vergeten."

Leurquin is naar eigen zeggen "goed voorbereid" maar ze beseft dat ze als nummer 407 van de wereld weinig kans maakt tegen topspeelsters. "Op papier bengel ik helemaal achteraan de lijst, daar moet ik eerlijk in zijn. Maar ik heb goed kunnen trainen, met Thomas en Nicolas heb ik een oefenronde gespeeld. Ik voel mij prima in mijn vel. Vorige week heb ik nog een goed toernooi afgewerkt en onlangs mocht ik ook aantreden op een major (British Open, red). We zullen zien wat het geeft, in golf is alles mogelijk."

De vierde plaats van Thomas Pieters maakte alvast indruk op Leurquin. "Het is zo jammer van zijn derde ronde (waarin Pieters met +6 een medaille weggaf, red) want hij heeft een ongelofelijke week achter de rug. Op het podium staan alleen maar mannen met heel veel ervaring die al veel langer dan Thomas op de Tour actief zijn. Zijn resultaat belooft dus veel goeds voor Tokio (2020, red)."

Wanneer het golftoernooi bij de vrouwen zaterdag wordt afgesloten, wil Chloé Leurquin vooral "geen spijt hebben". "Dat is mijn eerste doel. Op elke slag wil ik mijn maximum geven. Als ik op het einde van de week nergens spijt van heb, zullen mijn Spelen geslaagd zijn."

bron: Belga