Movistar rekent op Valverde en Quintana in de Vuelta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Komende zaterdag verschijnt Movistar met de Spanjaard Alejandro Valverde en de Colombiaan Nairo Quintana aan de start van de Ronde van Spanje. Dat maakte de Spaanse WorldTour-formatie vandaag bekend. Valverde, in 2009 eindwinnaar in de Vuelta, zal in eigen land na de Giro en de Tour zijn derde grote ronde van het jaar afwerken. In Italië werd hij derde in de eindstand, in Frankrijk zesde. In de Tour strandde Quintana op de derde plaats.

Valverde en Quintana krijgen de volgende ploeggenoten mee: de Spanjaarden Dani Moreno, Jonathan Castroviejo, Rubén Fernández, José Herrada, Imanol Erviti, José Joaquin Rojas en de Australiër Rory Sutherland.

Eerder maakte Sky-teammanager Dave Brailsford bekend dat Tourwinnaar Chris Froome zou deelnemen aan de Ronde van Spanje. De Brit was al tweemaal runner-up (2011 en 2014) en krijgt het gezelschap van landgenoot Pete Kennaugh, de Amerikaan Ian Boswell, de Polen Michal Golas, Michal Kwiatkowski, de Duitser Christian Knees, de Tsjech Leopold König, de Spanjaard Mikel Landa en de Italiaan Salvatore Puccio.

De 71e editie van de Vuelta start zaterdag met een ploegentijdrit in Ourense en eindigt op 11 september in Madrid.

bron: Belga