Proximus League - Union, Antwerp, Lierse en Lommel boeken eerste seizoenszege

SK Lierse heeft zondag de topper van de twee speeldag in eerste klasse B gewonnen. De troepen van coach Eric Van Meir waren op het Lisp met 2-0 te sterk voor Cercle Brugge. Aurelien Joachim, overgenomen van WS Brussel, bracht de 1-0 ruststand op het scorebord. Na de pauze kwam de Vereniging met nieuwe moed uit de kleedkamer, maar de Brugse hoop werd snel de kop ingedrukt. Scheidsrechter Vermeiren gaf Bourdin rood na een overtreding in het strafschopgebied. Joachim scoorde in de 56e minuut vanaf de stip zijn derde doelpunt in twee wedstrijden.

Nog op zondag ging Lommel United met 0-4 winnen bij Tubeke. Geert Berben opende de score in het Stade Leburton. Na de rode kaart voor Diallo, profiteerden de bezoekers uit Limburgs optimaal van het nummerieke overwicht. Timo Cauwenberg, Alexandre De Bruyn en Jason Adesanya dikten de score in de tweede helft verder aan.

Zaterdag al veroverde Antwerp zijn eerste driepunter na een 1-0 zege Roeselare. Limbombe maakte in het Bosuilstadion de enige treffer voor de Great Old. Union opende de tweede speeldag in de Proximus League vrijdag met een overtuigende 0-3 overwinnig op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Nicolas Rajsel (2x) en Freddy Mombongo-Dues tekenden voor de doelpunten.

Op de eerste speeldag hielden alle acht ploegen elkaar in evenwicht. Union, Antwerp, Lierse en Lommel gaan na hun zeges met 4 punten aan de leiding. Volgende week staan onder andere Antwerp-Lommel en Union-Lierse op het programma.