OS 2016 - Jérôme Guéry blij met prestatie in eerste ronde en hoopvol over vervolg

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jérôme Guéry is zondag foutloos begonnen aan de olympische jumpingcompetitie, in tegenstelling tot Nicola Philippaerts, die meteen uitgeschakeld werd. Guéry ging met zijn paard Grand Cru van de Rozenberg, foutloos over de twaalf hindernissen van de eerste kwalificatieronde. "Ik voelde dat mijn paard in het begin wat angstig was", verklaarde de 36-jarige Jérôme Guéry. "Maar uiteindelijk geraakte hij toch ontspannen. De eerste dag is altijd moeilijk voor hem door zijn angstige karakter. Hij zou beter moeten worden in de laatste dagen. Een goede eerste ronde zoals deze van vandaag, belooft veel goeds voor het vervolg van de competitie."

"Het parkoers was moeilijk maar aanvaardbaar", vond de Belgische ruiter van het 545 meter lange parkoers, dat twaalf obstakels van een hoogte tussen 1m50 en 1m60 bevatte. Guéry legde het parkoers af in 79.4 seconden. "Doordat we met nul strafpunten zijn begonnen, kunnen we ons een klein foutje veroorloven in het vervolg van de competitie, zonder een finaleplaats te hypothekeren."

"Grand Cru ging goed door de rivieren, zoals alle angstige paarden. We wisten dat de laatste twee hindernissen moeilijk gingen worden (het was daar dat Nicola Philippaerts zijn uitschakeling aan te wijten had)", vertelt Guéry over de moeilijkste passages van het parkoers. "Ik heb mijn paard de hindernis eerst laten tonen om hem gerust te stellen. Het begint met een grote oxer (1m50 hoog en 1m60 ruimte tussen de twee balken) en de afstand is zeer kort. Hij is er zeer goed overgegaan en ik denk dat ik het ook goed gedaan heb."

"De sfeer, de massale persaanwezigheid, alles is anders aan de Spelen. Maar ik hou ervan, en mijn paard lijkt dat ook te doen. Ik kan niet wachten om opnieuw in actie te komen."

.

bron: Belga