Ontploffingen Thailand - Drie mensen ondervraagd door Thaise politie

door
Belga
Leestijd 1 min.

In het onderzoek naar de reeks bomaanslagen in Thailand, heeft de politie zondag drie mensen ondervraagd. De politie zegt intussen een "duidelijk idee" te hebben van het brein achter de aanslagen. "Twee mensen werden opgepakt voor ondervraging over Hua Hin", zo verklaarde politiewoordvoerder Piyapan Pingmuang, zonder evenwel het woord "verdachten" in de mond te nemen. Hua Hin is de badplaats waar een dubbele bomaanslag plaatsvond die aan twee mensen het leven kostte. Nog volgens de politie werd daarnaast een man opgepakt in Nakhon Si Thammarat, in het zuiden van het land.

Er werden geen details over de betrokkenen vrijgegeven. Verschillende Thaise media schrijven wel dat de man die in Nakhon Si Thammarat werd opgepakt een roodhemd is, een aanhanger van de oud-premiers Thaksin en Yingluck Shinawatra, maar die informatie werd niet bevestigd. "We werken momenteel aan bewijsmateriaal rond de verdachten. Er is duidelijk een politieke link", klinkt het wel.

Voorts zegt de politie "een duidelijk idee" te hebben van het brein achter de reeks bomaanslagen. "De gebeurtenissen zijn aan elkaar gelinkt, zorgvuldig gepland en uitgedacht door één persoon", zegt Pongsapat Pongcharoen, adjunct-chef van de nationale politie. Maar hij weigerde verder in detail te treden over de identiteit van die verdachte en over zijn motieven.

Bron: Belga