Nieuw Leuvens dansfestival Half Oogst krijgt 30.000 bezoekers over de vloer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het nieuwe gratis tweedaagse Leuvense festival Half Oogst, dat in het teken staat van dans en beweging, heeft op zaterdag en zondag meer dan 30.000 bezoekers naar de universiteitsstad gelokt. Half Oogst wordt in opdracht van het stadsbestuur georganiseerd door de vzw Leuvenement en komt in de plaats van het legendarische Marktrock dat voor het eerst in meer dan 30 jaar niet meer georganiseerd wordt in Leuven.

Hoogtepunten van dit nieuwe festival waren de optredens op de Oude Markt van The Earth Wind & Fire Experience ft The Al Mckay Allstars op zaterdag en De Jeugd van Tegenwoordig en Gers Pardoel op zondag. Op het Ladeuzeplein waren er het hele weekend dansvoorstellingen. Na afloop zaterdag bracht een 'soultrain' met DJ Bobby Ewing de dansers van het Ladeuzeplein naar de Oude Markt. Rustiger dansen kon zondag op de Vismarkt op de tonen van de VRT Bigband met Marijn Devalck en Geena Lisa. Ook op het Hogeschoolplein en het stadspark gingen er het hele weekend activiteiten door.

Gemeenteraadslid Luc Ponsaerts, van 1982 tot 2006 lid van de vzw Marktrock, stelt het uitstekend te vinden "dat men de moed gehad heeft om afscheid te nemen van Marktrock en naar een nieuw, verfrissend concept te zoeken". "Uiteraard heeft dit kakelvers evenement wat tijd nodig om te groeien. Het kan in ieder geval de start zijn van iets origineels", aldus Ponsaerts die tegelijk pleit voor een grondige evaluatie van Half Oogst en de hele vernieuwde Leuvense zomeranimatie. "Soms sputterde de communicatie een beetje en was het niet altijd even makkelijk om wegens het grote aanbod door het bos de bomen te blijven zien."

bron: Belga