Weerbericht - De thermometer haalt nog eens 25 graden tijdens zomerse zaterdag

door
Belga
Leestijd 2 min.

Er hangen zaterdag soms veel lage wolken over het noordwesten, elders wisselen zon en wolken af. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het de ganse dag zonnig. De maxima liggen tussen 21 graden in de Hoge Venen en aan zee en plaatselijk 25 in het binnenland. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen, zo meldt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het lichtbewolkt, met meer wolken langs de Nederlandse grens. Op het einde van de nacht kan er nevel of mist gevormd worden. De minima liggen tussen 9 en 15 graden.

Zondagochtend zijn er brede opklaringen in het zuiden en hangen er meer wolken in het noorden. In de namiddag is het droog en gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden.

Maandag zijn er in de voormiddag brede opklaringen maar 's namiddags verschijnen er meer stapelwolken. Het blijft droog en het wordt zo'n 23 graden. Dinsdag is een zomerse dag met veel zon. Enkel bezuiden Samber en Maas kan er wat meer bewolking hangen. Het kwik haalt zo'n 24 graden.

Woensdag is opnieuw een zonnige dag met maxima rond 26 graden in het centrum. Woensdagnacht neemt de bewolking in het westen toe en verhoogt de kans op (onweers)buien.

Donderdag is er eerst kans op (onweers)buien maar vanaf het westen wordt het geleidelijk droger. Vrijdag bevinden we ons opnieuw in verstoorde en koelere zeelucht met regelmatig wolken en kans op enkele buien. Het wordt beide dagen niet warmer dan zo'n 21 graden en ook de westenwind neemt in kracht toe.

bron: Belga