Belgen in het buitenland - Volle buit voor Vanden Borre en Guillaume Gillet

Anthony Vanden Borre heeft zijn debuut voor Montpellier in de Ligue 1 niet gemist. De ex-speler van Anderlecht begon in de basis bij de Zuid-Franse club en pakte op eigen veld de drie punten tegen Angers. De Algerijn Ryad Boudebouz scoorde na acht minuten het enige doelpunt van de partij. Vanden Borre, geposteerd op de rechtsachter, werd na 86 minuten van het veld gehaald.

In Frankrijk was met Guillaume Gillet nog een andere Belg aan het feest op de openingsspeeldag. Nantes, met de Luikenaar negentig minuten op het veld, won met 0-1 op bezoek bij Dijon. De Deen Nicolaj Thomsen maakte net na de rust (48.) de winning goal.

Caen boog tegen Lorient een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. De Kroaat Ivan Santini, die vorige week Standard door de achterpoort verliet na een moeilijk seizoen, was meteen de held met de gelijkmaker én het winnende doelpunt.

In Nederland kwam Ajax op de tweede speeldag thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC. De Belg Tom Van Hyfte scoorde pas in de toegevoegde tijd de gelijkmaker voor Roda. Sparta Rotterdam ging met 0-3 winnen op het veld van PEC Zwolle. Onze landgenoot Loris Brogno, zoon van Charleroi-icoon Dante Brogno, was met twee doelpunten de uitblinker bij de Rotterdammers.