Olympisch duikzwembad met groen water tijdelijk gesloten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hebben de organisatoren vandaag het duikzwembad tijdelijk gesloten. Het zwembad levert de organisatoren al dagen kopzorgen op omwille van het ongewone groene water. Enkele atleten maken op sociale media intussen gewag van een stankgeur rondom het bad. Zo postte de Duitse duiker Stephan Feck vandaag op Facebook een foto van hemzelf bij het Maria Lenk Aquatics Center. Hij knijpt zijn neus dicht en meldt: "Het moment waarop je wat wil trainen en het zwembad gesloten is. De hele arena ruikt alsof iemand net een scheet heeft gelaten."

Woordvoerder Mario Andrada van de organisatie bevestigde intussen dat het zwembad tijdelijk is gesloten om enkele aanpassingen te verrichten. Het groene water doet al dagen wenkbrauwen fronsen. De internationale zwembond FINA weet het probleem woensdag aan een tekort aan bepaalde chemicaliën die nodig zijn voor de behandeling van het water. Daardoor bevond de zuurtegraad zich op een abnormaal niveau. De organisatoren stellen dat de ongewone kleur van het water geen gevaar oplevert voor de gezondheid van de atleten.

Vandaag staat in het zwembad nog een voorronde in het schoonspringen voor vrouwen van de 3 meter-plank op het programma. De volgende finale in het bad vindt pas zondag plaats.

bron: Belga