Manchester United stalt Adnan Januzaj bij Sunderland

door
Belga
Leestijd 2 min.

Adnan Januzaj zal op huurbasis voor Sunderland spelen, dat melden de Black Cats op hun website. De 21-jarige flankaanvaller wordt door Manchester United voor een seizoen uitgeleend aan de reeksgenoot in de Premier League. Januzaj wordt in het Stadium of Light herenigd met coach David Moyes, die de Kosovaarse Belg in 2013-2014 zijn eerste speelminuten gunde in het shirt van de Red Devils. Een seizoen later was Januzaj onder de Nederlander Louis van Gaal echter niet zeker van een basisplaats op Old Trafford. Ook een uitleenbeurt van een half seizoen tot januari 2016 bij de Duitse topclub Borussia Dortmund bracht geen soelaas voor de zesvoudige Rode Duivel. De winger koesterde na de voorbereiding met coach José Mourinho weinig hoop op beterschap en kan bij Sunderland rekenen op speelgelegenheid. Mogelijk staat de linkspotige vleugelspeler zaterdag al aan de aftrap in de seizoensopener tegen Manchester City.

"Met Januzaj hebben we meer variatiemogelijkheden. Ik moet hem opnieuw op het niveau van twee jaar geleden krijgen. Hij zal bij Sunderland alle kansen krijgen. Ik hoop dat de supporters van Sunderland de echte Januzaj te zien krijgen", sprak Moyes, die in juli werd aangesteld als T1 van de Black Cats, op een persconferentie.

Januzaj kwam in maart 2011 aan op Old Trafford. De jonge Brusselaar had zijn jeugdopleiding genoten bij FC Brussels en Anderlecht en trok, tot grote ergernis van manager Herman Van Holsbeeck, op zestienjarige leeftijd naar Manchester United. Hij werd er in 2013 uitgeroepen tot beste speler van het tweede elftal en mocht het seizoen 2013-2014 beginnen bij de A-kern. Sindsdien kwam Januzaj tot 63 optredens in het eerste elftal, waarin hij vijf keer scoorde en zes assists uitdeelde.

bron: Belga