Olieprijs helpt Wall Street vooruit

door
Belga
Leestijd 1 min.

De beurzen in New York zijn donderdag in de plus gesloten. De handel werd onder meer geholpen door een herstel van de olieprijzen. De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 18.613,52 punten. De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2185,79 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er eveneens 0,5 procent bij, op 5228,40 punten.

De olieprijzen gingen flink omhoog na het naar buiten komen van opmerkingen van de minister van Energie van Saudi-Arabië. De bewindsman stelde dat het olierijke land niet onwelwillend staat tegenover een poging om de oliemarkt weer in balans te brengen. De prijs van een vat Amerikaanse olie noteerde 4 procent hoger op 43,38 dollar, terwijl Brent 4,2 procent duurder werd bij 45,91 dollar per vat.

In de Dow zagen olieconcerns Chevron en ExxonMobil hun koersen tot 1,3 procent oplopen. De lijst werd evenwel aangevoerd door Nike, die 2,9 procent won.

Alibaba kreeg er meer dan 5 procent aan beurswaarde bij. Het in New York genoteerde Chinese bedrijf boekte afgelopen kwartaal een stevige omzetgroei en zag de voor eenmalige posten gecorrigeerde winst hard oplopen.

Farmaceut Valeant speelde dik 10 procent kwijt, na een bericht op basis van ingewijden dat er een federaal onderzoek komt naar een mogelijke fraude door de medicijnmaker. Biotechbedrijf Kura Oncology schoot juist ruim 20 procent omhoog, vanwege veelbelovende resultaten bij het testen van een medicijn van de onderneming.

De euro werd voor 1,1140 dollar verhandeld, tegen 1,1168 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

bron: Belga